Zakendoen in China. Ons verhaal.

Tracopen is specialist in het produceren en inkopen van producten uit China. Daarmee zijn wij jouw kortste weg naar het Verre Oosten.

Wie we zijn

Tracopen: de kortste weg naar het Verre Oosten.

Tracopen is dé specialist in de productie en inkoop van producten uit China. Van consumentenproducten, b2b-producten en halffabrikaten tot relatiegeschenken en promotieartikelen. Tot onze opdrachtgevers behoren toonaangevende retailketens, mailorderbedrijven en promotioneel distributeurs, in Nederland én daarbuiten.

 

Tracopen is ook importeur van succesvolle merkproducten, zoals AIRSPEED (stoere pilotenhorloges), MOA (producten voor in en om het huis) en de revolutionaire videobrochure Sonovisto. Producten met een verleidelijk design en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Tracopen heeft kantoren in Nederland, Duitsland, Hongkong en China.

Achtergrond

Tracopen: dé specialist in de productie en inkoop van producten uit China.

Eind jaren tachtig zetten we voor het eerste vaste voet aan wal in China. We wisten het meteen: hier gaat het gebeuren! We zagen volop kansen in allerlei markten, vooral ook op het gebied van productaanpassingen en maatwerk. Ruim twee decennia later is Tracopen dé specialist in producten uit China.

Kennis

Kennis van de markt en de cultuur.

De Chinese markt is groot en complex. En het is niet zo eenvoudig het hele proces van productie tot en met aflevering strak in te richten. Echter, we waren niet bepaald groentjes. Namens vorige bedrijven waren we al actief op de Chinese markt. We kenden dus onze weg in het woud van leveranciers, groothandels en fabrikanten. En minstens zo belangrijk: we kenden de Chinese cultuur en etiquette. Want geloof ons: het gaat er echt anders aan toe. Zo moet je goed weten hoe je de onderhandelingen voert. En ook de wet- en regelgeving (compliance, labelling) en de exportformaliteiten vergen specifieke kennis en handigheid.

Vertrouwen

Het draait om vertrouwen.

We kenden een veelbelovende start. Kregen al snel aansprekende klanten, voor wie we de productie en inkoop volledig gingen verzorgen. Bovendien wisten we in China de beste leveranciers aan ons te binden. Partners die grote orders en korte levertijden aankunnen én leverbetrouwbaar zijn. Bedrijven dus op wie we kunnen vertrouwen. Want uiteindelijk draait het daar om. Vertrouwen van jou in onze dienstverlening. En vertrouwen van ons in onze Chinese partners. De hele keten hebben we zorgvuldig georganiseerd. Zodat we kunnen waarmaken wat we beloven.

Volledig ontzorgd

Je hebt nergens omkijken naar.

Vraag ons niet om volgende week al te leveren. Want als specialist in specifieke productaanpassingen en in maatwerk houden wij geen voorraad. Gelukkig maar, want jouw bestelling is dus altijd onderscheidend. En voldoet altijd volledig aan jouw wensen. Toch leveren we snel. Ons hele proces is daarop ingericht. Zo ontvang je jouw bestelling rechtstreeks van de fabriek. En regelen we alles rondom de productie en de import. Je hebt als klant dus nergens omkijken naar. Een geruststellende gedachte, temeer omdat wij de risico’s op ons nemen. Dat laatste doen we met vertrouwen in de kwaliteit van onze dienstverlening. Zo hebben we nog nooit een bestelling te laat geleverd. Schenk ons dus gerust je vertrouwen.

Contact opnemen

Interessant? Neem contact met ons op.